Bio


LnG nieuwjaar11

Lang & Gelukkig maakt kleinkunst over belangrijke onderwerpen als moeilijke koffie, sexy maar onhandige mannen, hypotheekadvies en natuurlijk de liefde.


“Met een ontwapenende presentatie, harmonieuze zangpartijen, originele teksten en twee maal 1.80 meter is Lang & Gelukkig een niet te missen duo.” – Sunday Assembly

“Authentieke en geloofwaardige tweestemmige jazzy liedjes met hier en daar een grappige twist. Wat opvalt, is de kwaliteit en de verzorgdheid van de composities. Onderhoudend, goed en geestig! Lang & Gelukkig ademt in alles kleinkunst en theater.” – De Beste Singer-Songwriter van Utrecht


Lang & Gelukkig speelde onder meer bij Tedx, TREKfestival, Tanja’s familie-BBQ en Tivoli -Intimate Sessions. (Tegen een vergoeding zijn zij ook bereid om te spelen op plaatsen die niet met een T beginnen).

Iedere maand verzorgen zij een kort kleinkunstoptreden afgestemd op het actuele thema voor de Sunday Assembly in Utrecht.

In 2017 maken ze hun eerste theaterprogramma ‘Slingers’, waarbij ze regie-tips krijgen van cabaretier Ewout Jansen, die 12 cabaretprijzen won met het duo ‘Ewout & Etienne’. Ook Kiki Verheyen, docent drama, afgestudeerd aan Toneelacademie Maastricht, helpt hen daarbij. In de zomer van ’17 spelen ze een try-out en worden direct geselecteerd voor deelname aan het Cameretten Festival. In het jury-rapport worden ze geroemd om hun stemmen die goed bij elkaar passen en het zichtbare spelplezier dat ze als duo uitstralen.

Lang & Gelukkig is heden beschikbaar voor optredens van dit theaterprogramma, (huiskamer)concerten en andere muzikale optredens. Klik hier om contact op te nemen voor een boeking!


tanja nieuwjaar Tanja Hamilton-ter Brake

Tanja (1983) wou als klein meisje mensen beter maken en muziek voor ze spelen. In groep 5 kreeg zij daarom een gitaar van Sinterklaas. Ze studeerde een jaar muziektherapie, maar ontdekte dat pillen slikken soms nog effectiever is dan het trommelen van je eigen naam en rondde een studie farmacie af in Groningen. Tegelijk won ze de finale van de Groningse Popprijs voor Singersongwriters in Simplon. Tegenwoordig is Tanja ziekenhuisapotheker in Zwolle waar ze part-time is gaan werken om op muziek te blijven focussen. Daarmee is ze één van de weinige muziekenhuisapothekers van Nederland. Tanja woont in Amersfoort met haar man en haar dochtertje Jasmijn in een grotemensenhuis.


Lisa van Schijndellisa nieuwjaar

Lisa (1991) wilde toen ze klein was eerst blindegeleidehondentrainster worden, maar ze bleek bang voor honden. Daarna wilde ze toch maar operazangeres worden. Dat bleek uiteindelijk niets te zijn, dus ging ze na het Fontys conservatorium klassieke zang toch maar psychologie studeren. Nu kijkt ze dwars door iedereen heen als psycholoog en onderwijsconsultant. Lisa schrijft al jaren liedjes, eerst moeilijke blues in het Engels, nu (Lang &) Gelukkig wat meer begrijpelijk in het Nederlandse kleinkunstrepertoire. Lisa woont in Utrecht met haar sexy maar onhandige man.


LnG nieuwjaar4